Scroll Top
Kulinovačko polje – 1 Nova 5, 32000 Čačak, Srbija

Proizvodi

Custom Excerpt

Tehničke karakteristike naših PVC i aluminijumskih konstrukcija

Za izradu PVC konstrukcija koristi se PVC profileAustrijske tehnologije i to u više raznovrsnih sistema od trokomornog do sedmokomornog sa dubinama ugradnje od 58mm do 90 mm. Nadprosečan kvalitet, visoki tehnički parametri, jedinstven dizajn su osnovne karakteristike  PVC profila.

Sistemi profila zadovoljavaju najstrožije Evropske RAL propise kao i standarde

Profili u beloj boji dobijeni procesom extrudiranja imaju izuzetno glatke površine koje kao takve ostaju dugi niz godina. Zaštićuju se lako odstranjivom samolepljivom zaštitnom folijom koja se nakon ugradnje odstranjuje. Po zahtevu se PVC profili izrađuju i u čitavoj paleti modernih boja tako što se nanose na površinu profila specijalnom tehnologijom čiju postojanost i kvalitet garantuje ime ‘Renolit’ širom Evrope poznata i priznata nemačka firma.

Spajanje PVC profila prilikom izrade PVC konstrukcija, vrši se zavarivanjem profila na određenoj temperaturi na mašini za varenje, i kao takvi ostaju u čvrstom i postojanom spoju.

Za otvarajuće delove PVC konstrukcija koriste se okovi za otvaranje oko vertikalne i horizontalne ose kao i nagibno klizni sistemi renomiranih Nemačkih proizvođača ‘Siegenia aubi’, ‘ Roto’, ‘ Dr Hann’. www.si-line.rs i www.roto.de

Ispuna naših proizvoda je veoma raznovrsna

 1. Zastakljivanje sve stolarije se vrši pomoću staklo – paketa (izo staklo tzv. izopan). U osnovnom staklo paketu se nalaze dva stakla.Po zahtevu investitora rade se i staklo – paketi sa tri ili više stakala.

Zbog velikog broja vrsta stakala navešćemo samo neka od njih koja se najčešće primenjuju.

 

Flot

Obično providno staklo bez optičkih prelamanja.

Niskoemisiono

Staklo koje na sebi sadrši niskoemisioni film radi povećanja toplotne izolacije.

Parsol

Staklo bojeno u masi sa poboljšanim solarnim karakteristikama

Stopsol

Staklo dobijeno pirolitičkim postupkom sa poboljšanim solarnim karakteristikama

Ornament stakla

Stakla sa reljefnim šarama na sebi radi smanjenja prozirnosti i estetskog efekta.Kroz ova stakla se nemože jasno videti već se objekti samo mutno naziru ukuliko su blizu staklene površine.

U zavisnosti od vrste i oblika šare navešćemo neka ornament stakla:

 • Delta
 • Katedral
 • Griz
 • Skrin

Između stakla i aluminijumske lajsne u termopan paketu nalazi se butil traka koja sprečava hladan most a spajanje paketa se vrši TIOKOL masom koja obezbeđuje potpunu zaptivenost termopan paketa stakla.

Po želji projektanata i investitora u termopan paket stakla mogu se staviti i ukrasne lajsne koje prozorima daju poseban izgled.

Zamena stakala u slučaju potrebe je vrlo jednostavna skidanjem lajsne i guma za zaptivanje.

 1. Ispuna punim materijalima, različitim vidovima PVC panela, medijapana plastificiranih poliuretanskim bojama, Al. sendvič limovima, polikarbonatnim pločama, itd.

Za izradu ALUMINIJUMSKIH KONSTRUKCIJA koristimo italijanske I grčke aluminijumske profile i to:

 • ELVIAL
 • ALUMIL
 • ALCAN ALUMINUM

Profili su proizvedeni procesom extrudiranja iz legure AlMgSi 0.5 zatezne čvrstoće F22 prema DIN 1748 standardu.

Aluminijumski profili u zavisnosti od mesta i uslova primene su sa termoprekidom i bez termoprekida.

Za ekstremnijevremenske uslove, tamo gde ima potrebe za posebnom termičkom zaštitom koriste se profili sa termo prekidom. Kod ovih konstrukcija termički prekid je ostvaren trakama od poliamida 6.6 širine 24mm obezbeđujući kategoriju termoizolacije, grupa 2.1 (DIN 4108).

Aluminijumski profili bez termoprekida za izradu aluminijumskih konstrukcija ugrađuju se na mestima gde nisu takvi klimatski uslovi koji zahtevaju posebnu termičku zaštitu a naročito u unutrašnjim prostorima.

Završna obrada površina aluminijumskih profila vrši se postupkom elektrostatičkog bojenja (plastifikacije) pulver prahom ili anodnom oksidacijom (prirodna eloksaža). Proces plastifikacije predstavlja proces površinske zaštite aluminijumskih profila organskim bojama u prahu čime se dobija veliki broj nijansi prema RAL ton karti. Proces anodne oksidacije se sastoji iz određenog broja operacija koje se izvode potapanjem aluminijumskog profila u određenom vremenskom periodu u kade sa različitim rastvorima i vodom za proces ispiranja. Obzirom da se aluminijumski profili koriste po želji kupaca obojeni oksidnim prevlakama različitih boja to je bojenje profila u procesu eloksaže faza u kojoj se željena boja dobija u zavisnosti od sastava rastvora kade u koju se uranjaju profili.

Za otvarajuće elemente kod aluminijumskiuh konstrukcija koristimo okove italijanskih proizvođača Fapim, Ereti, Coar itd, kao i nemačkih Siegenia.

Spajanje profila aluminijumskih konstrukcija vrši se spojnicama renomiranog italijanskog proizvođača “MONTICELI” koje ostavruju čvrst konstruktivan spoj, kao i metodom presovanja sa predhodnim procesom lepjenja višekomponentnim lepkovima nemačkih proizvođača.

Zaptivanje PVC i aluminijumskih konstrukcija se vrši profilisanim EPDM gumama. Ono što karakteriše ovu vrstu guma su izvanredne mehaničke osobine koje odolevaju svim temperaturnim promenama, trajna otpornost na atmosverske uticaje. Kod otvarajućih elemenata aluminijumskih konstrukcija zaptivanje se vrši preko tri nalegajuće površine (krila i štoka), dok se zaptivanje ispune vrši preko dve nalegajuće površine (sa unutrašnje i spoljašnje strane pozicije).

Za ugradnju PVC i aluminijumskih konstrukcija primenjujemo dva načina :

 • ugradnja bez podkonstrukcije,
 • ugradnja sa podkonstrukcijom (čelični od korozije zaštićeni kutijasti profili)

Vezivanje PVC i aluminijumskih konstrukcija (sa ili bez podkonstrukcije) za postojeći zid vrši se pocinkovanim metalnim tiplovoma odgovarajuće dužine i nosivosti. Prostor između zida i profila se ispunjuje poliuretanskom masom (PUR PENOM) ili silikonskim akrilnim i acetatnim kitom, a potom se vrše završni građevinski radovi.