Scroll Top
Kulinovačko polje – 1 Nova 5, 32000 Čačak, Srbija

PVC prozori

Custom Excerpt

Za izradu PVC stolarije koristmo PVC profile Austrijske tehnologije i to u više sistema od trokomornog do osmokomornog sa dubinama ugradnje od 58mm do 90 mm. Nadprosečan kvalitet, visoki tehnički parametri, jedinstven dizajn su osnovne karakteristike ovih profila.

Sistemi profila zadovoljavaju najstrožije Evropske propise i standarde.

Profili u beloj boji dobijeni procesom extrudiranja imaju izuzetno glatke površine koje kao takve ostaju dugi niz godina. Zaštićuju se lako odstranjivom samolepljivom zaštitnom folijom koja se nakon ugradnje odstranjuje. Po zahtevu se PVC profili izrađuju i u čitavoj paleti modernih boja tako što se nanose na površinu profila specijalnom tehnologijom čiju postojanost i kvalitet garantuje ime ‘Renolit’ širom Evrope poznata i priznata nemačka firma.Spajanje PVC profila prilikom izrade PVC konstrukcija, vrši se zavarivanjem profila na određenoj temperaturi na mašini za varenje, i kao takvi ostaju u čvrstom i postojanom spoju.Za otvarajuće delove PVC konstrukcija koriste se okovi za otvaranje oko vertikalne i horizontalne ose kao i nagibno klizni sistemi renomiranih Nemačkih proizvođača ‘Siegenia aubi’, ‘Roto’.

PVC profil je otporan na hemijske uticaje, na abraziju, lagane težine, odlične mehaničke čvrstoće i tvrdoće. To su ključne njegove tehničke prednosti za upotrebu u građevinarstvu i konstrukcijama.

O dugovečnosti proizvoda ide u prilog činjenica da se 85% svetske proizvodnje PVC-a koristi upravo u gradnji i konstrukcijama prozora, kao što su PVC profili za prozore. Studije pokazuju da će više od 60% ukupno proizvedenih profila imati vek trajanja duži od 40 godina.

PVC je već decenijama popularan materijal za konstrukcije i građevinsku stolariju. Njegove fizičke i tehničke karakteristike osiguravaju odličan odnos cene i kvalitete.

PVC je prirodno teško zapaljiv a prestaje sa gorenjem kada je uklonjen izvor vatre.

Upoređujući ga sa najčešćim alternativama, PVC pokazuje bolje karakteristike u uslovima gorivosti, zapaljivosti, širenju požara i otpuštanju toplote.