Scroll Top
Kulinovačko polje – 1 Nova 5, 32000 Čačak, Srbija

Stolarija aluminijum drvo

Custom Excerpt


Aluminijum drvo stolarija .
predstavlja našu ekskluzivnu ponudu u okviru sistema sa termo prekidom.

Vrsta drveta i boja može da se uskladjuje prema  enterijeru. Aluminijum se može završno obraditi plastifikacijom ili eloksažom. I jedan i drugi način, omogućavaju veliki izbor boja, a ujedno predstavljaju zaštitu aluminijuma od atmosferskih uticaja. Zaptivanje se obezbeđuje zaptivnim gumama različitih profila i u više zona. Stakla mogu biti u više varijanti.

Osnovni konstruktivni materijal prozora je aluminijumski profil sa termoprekidom, koji je sa unutrašnje strane obložen drvenim profilima. Aluminijum spolja štiti drvo od atmosferskih uticaja tako da drvo ostaje ne promenjenog izgleda u dugom vremenu eksploatacije. Spoj aluminijuma i drveta ostvaren je posebnim spojnicama koje ne prenose naprezanja do kojih dolazi usled širenja i skupljanja materijala, te dozvoljavaju cirkulaciju vazduha sprečavajući koroziju usled kondenzacije.

To je ekskluzivan proizvod koji pleni svojom lepotom izrade i pruža visoku otpornost na spoljne uticaje i daje dobar koeficijent propustljivosti, što ga svrstava u vrh energetsko efikasnih proizvoda gde sa troslojnim niskoemisionim staklom postiže koeficijent 1,3 W/m2k.

Moguća je izrada i podizno-kliznih sistema, idealnih za luksuzno projektovane objekte i velike otvore. Svojstvenost konstrukcije je i nosivost krila do 250kg na vodjicama od nerdjajućeg čelika i zastakljivanje staklopeketima debljine do 46mm.

Ovaj profil se masovno koristi u Nemačkoj, Austriji i ostalim zemljama sa visokim zahtevima i standardima. Drvo se obrađuje u najsavremenijim stolarskim pogonima od svih standardnih vrsta sušenog i završno obrađenog drveta.