Scroll Top
Kulinovačko polje – 1 Nova 5, 32000 Čačak, Srbija

NISKOEMISIONA STAKLA SA POBOLJŠANIM SOLARNIM FAKTOROM

Custom Excerpt
Niskoemisiona stakla Pandan Čačak

PRIJATELJ KUĆNOG BUDŽETA

Niskoemisiona Low-e stakla sa poboljšanim solarnim faktorom koja omogućuju štednju energije zimi, a odličnu udobnost u najtoplijim letnjim danima.

Jaka zima ili vruće leto više ne moraju da predstavljaju problemjersu odnedavno u upotrebi stakla od višenamenskog Solar transparentnog stakla koja omogućavaju da se dobro osećate u svojoj kući i istovremeno znatno uštedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti. Sve veći rast cena energenata podstakao je proizvođače stakla da proizvode staklo koje bi doprinelo efikasnijoj izolaciji u našim domovima. Jedan od najvažnijih elementa izolacije je izbor primerenih prozora. Climaguard Solar ili Planibel Energy je ravno staklo sa prozirnim i izrazito tankim premazom na površini. Zahvaljujući tome, osiguravaju visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (Ug- 1,1 W/m2K i 42 %) zaštitu sunčeve energije. Sve to u samo jednom premazu.

Štednja energije zimi

Ovo staklo čija je osnovna prednost nev-erovatna izolacija, u poređenju sa tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i više stotina evra godišnje. To staklo ne samo da osim što smanjuje troškove grejanja već brine i za okolinu.

Velika udobnost i u najtoplijim danima

Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koje prolaze kroz staklo mogu znatno da povećaju temperaturu u prostoru. U vrućim letnjim danima površina stakla je izložena 400W/m2 sunčeve energije. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostor što je često neizdrživo. Climaguard solar ili Planibel Energy staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote omogućava nisku temperaturu unutar stakla, što osigurava udobnost u prostoru, ali i omogućava veliku uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.

Dolazna sunčeva toplina 100%
Gubitak toplinske energije 54%
Propuštanje sunćeve energije 77%
Štednja toplinske energije 46%
Gubitak toplinske energije kod monolitnih ostakljivanja = 100%
Dolazna sunčeva toplina 100%
Gubitak toplinske energije 22%
Propuštanje sunčeve energije 42%
Štednja toplinske energije 78%

Gubitak toplinske energije kod monolitnih ostakljivanja =100%

www.aluminijum-pvc.com

Leave a comment